ГоловнаСуспільствоВійна

7 українських військових загинули і 141 поранений на Донбасі у травні, - Турчинов

Бойовики навмисне обстрілюють цивільні об'єкти у зоні АТО

7 українських військових загинули і 141 поранений на Донбасі у травні, - Турчинов
Фото: пресс-служба президента

Протягом травня 7 українських військових загинули і 141 отримав поранення на Донбасі.

Про це секретар Ради Національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив у середу, перебуваючи у Мар'їнці і Красногорівці, інформує прес-служба РНБО.

"Протягом травня в результаті військових провокацій загинули 7 наших військовослужбовців, отримав поранення 141", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО також зазначив, що тенденцією є використання важкої 152-мм самохідної артилерії і реактивних систем залпового вогню для нанесення ударів по позиціях Збройних сил на відстані до 20 км від лінії розмежування.

За словами Турчинова, бойовики намагаються завдати максимальної шкоди підрозділам Збройних сил і відпрацьовують технологію ведення прицільного вогню як по передових, так і по віддалених позиціях.

Секретар РНБО заявив, що російсько-терористичне командування продовжує перекидати на окуповану територію військових, зброю, боєприпаси та паливно-мастильні матеріали, посилює забезпечення передових підрозділів й інженерне устаткування вогневих позицій.

Турчинов також зазначив, що останнім часом ворог значно активізував ведення всіх видів розвідки, зокрема повітряної, з порушенням державного кордону України.

Крім того, Турчинов заявив, що бойовики навмисне обстрілюють цивільні об'єкти у зоні АТО.

Раніше повідомлялося, що за даними ООН на Донбасі за час війни загинули 2 тисячі мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram