ГоловнаСуспільствоЖиття

Посла України у Ватикані через "церковні" законопроекти на "килим" не викликали, - МЗС

"Критики щодо законопроектів не було - був просто обмін думками".

Посла України у Ватикані через "церковні" законопроекти на "килим" не викликали, - МЗС
Спикер МИДа Марьяна Беца

Міністерство закордонних справ спростувало повідомлення в ЗМІ про нібито виклик посла України в Ватикані для пояснень із приводу законопроектів, що стосуються Української православної церкви Московського патріархату.

Про це повідомила речник МЗС Мар'яна Беца, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я зв'язалася з нашим послом у Ватикані. Ситуація така: ніякого виклику не було. Минулого тижня було проведено низку робочих зустрічей у державному секретаріаті Ватикану, де обговорювалися різні питання як зовнішньої політики, так і внутрішньої, в тому числі і законопроекти", - розповіла вона.

Спікер також підкреслила, що критики щодо законопроектів не було - "був просто обмін думками".

Раніше деякі ЗМІ поширили заяву протоієрея УПЦ МП Миколи Данилевича про те, що посла України у Ватикані Тетяну Іжевську нібито викликали на "килим" через стурбованість у зв'язку з можливим затвердженням законопроектів №№4511 і 4128, що регулюють державно-церковні відносини в країні.

Нагадаємо, у четвер Рада повинна була розглянути законопроекти №4511 - про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких розміщені в державі, визнаній агресором, і №4128 - про можливість змінювати підпорядкованість релігійної громади будь-якого центру. Однак пізніше нардепи повідомили, що ці законопроекти наразі не готові і в четвер їх не розглядатимуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram