ГоловнаСуспільствоЖиття

ДАБК перевірить законність надання забудовнику Сінного ринку в Києві дозволу на проектування об'єкта

Перевірку ініціював мер Києва Віталій Кличко.

ДАБК перевірить законність надання забудовнику Сінного ринку в Києві дозволу на проектування об'єкта
Проект строительства
Фото: Facebook/Сенной монстр Киевгорстроя

Державна архітектурно-будівельна інспекція України перевірить дотримання законодавства Департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу КМДА під час надання містобудівельних умов і обмежень забудовнику Сінного ринку в Києві, які стали вихідними даними для проектування об'єкта. Про це йдеться на сайті ДАБК. Перевірку проводять на підставі звернення мера Києва Віталія Кличка.

"У рамках зазначеної перевірки Держархбудінспекція розгляне документи і матеріали, які стали підставою для надання органом з питань містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) зазначених вихідних даних на проектування, і самі вихідні дані на предмет їх відповідності вимогам законодавства у сфері містобудівної діяльності", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, таке звернення Віталія Кличка в ДАБК з приводу забудови Сінного ринку в центрі Києва - друге за рахунком. За результатами першого було проведено перевірку та видано забудовнику низку приписів щодо усунення виявлених порушень, при цьому будівництво на ділянці в цей час повинні були призупинити. Однак зупинити будівельні роботи вдалося лише після того, як громадськість збунтувалася проти невиконання законних норм представниками забудовника. Разом з тим, після усунення зазначених ДАБК порушень, будівельна техніка повернулася на ділянку, і зведення торгово-офісно-житлового комплексу з підземним паркінгом у центрі Києва продовжилося.

Результатів нинішньої перевірки очікують через кілька тижнів.

Нагадаємо також, на місці Сінного ринку планують спорудити 14 будівель площею 113 тис. м². Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку планують забудувати, розміщено 9 пам'яток місцевого значення та 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких із цих них після початку будівництва з'явилися тріщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram