ГоловнаСуспільствоВійна

Шістьох військових поранено за добу на Донбасі

Ситуація в зоні АТО відносно стабілізувалася.

Шістьох військових поранено за добу на Донбасі
Фото: Макс Требухов

За минулу добу шість військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення під час бойових дій на Донбасі.

Ситуація в зоні АТО в неділю залишалася напруженою, проте відносно стабілізувалася. Російсько-терористичні війська 49 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ уздовж всієї лінії розмежування.

На Приморському напрямку бойовики відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО 20 разів. Після 18:00 один з опорних пунктів у районі Водяного противник обстрілював з мінометів калібру 120 і 82 мм. По позиціях поблизу Широкиного, Гнутового і Новотроїцького бойовики періодично вели вогонь зі стрілецької зброї. Біля Павлополя застосовували гранатомети і великокаліберні кулемети, а біля Талаківки - озброєння БМП, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку проросійські бандформування найактивніше обстрілювали військових у районі Авдіївки. З настанням темряви бойовики застосували 120-міліметрові і 82-міліметрові міномети та легке озброєння. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї незаконні збройні формування відкривали вогонь по захисниках Луганського. Ворожі обстріли з використанням великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї зафіксовано біля Новгородського.

На Луганському напрямку впродовж минулої доби зафіксовано дев'ять епізодів застосування бойовиками зброї. Увечері російсько-терористичні війська з міномета калібру 82 мм обстріляли військових біля Троїцького. По опорному пункту в районі Станиці Луганської стріляли з великокаліберного кулемета. З такого самого озброєння і гранатометів вели вогонь біля Валуйського.

Нагадаємо, що 13 травня на Донбасі було поранено чотирьох військових. В Авдіївці в результаті влучання артилерійського снаряда у подвір'я житлового будинку загинули четверо мирних жителів, ще один у тяжкому стані потрапив у лікарню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram