ГоловнаСуспільствоВійна

Чотирьох військових поранено на Донбасі з початку дня

Бойовики застосовують важку артилерію.

Чотирьох військових поранено на Донбасі з початку дня
Фото: Макс Левин

Четверо військових української армії отримали поранення на Донбасі від початку дня, йдеться у вечірньому зведенні штабу АТО. Бойовики здійснили 24 обстріли позицій Збройних Сил.

Вранці під обстріл зі 120-міліметрових мінометів потрапили позиції біля Широкиного - це південь Донецької області. Там само стріляли по позиціях під Гнутовим і Павлополем (гранатомети, стрілецьку зброю), а також під Водяним (стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети).

На Луганському напрямку бойовики застосували артилерійські системи калібру 152 мм біля Новозванівки і 122 мм біля Троїцького. Новозванівку обстрілювали ще з мінометів калібру 82 мм. На цій ділянці фронту також були обстріли біля Кримського (озброєння БМП), Станиці Луганської і Новоолександрівки (станові протитанкові гранатомети).

Найбільше збройних провокацій зафіксували на Донецькому напрямку. У районі Авдіївки, Кам'янки, Зайцевого, Верхньоторецького застосовувалися міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети, кулемети, стрілецька зброя. Крім того, по одному з опорних пунктів біля Кам'янки незаконні збройні формування стріляли з озброєння танка.

Нагадаємо, що 13 травня на Донбасі поранили чотирьох військових. В Авдіївці в результаті влучання артилерійського снаряда у подвір'я житлового будинку загинули четверо мирних жителів, ще один у тяжкому стані потрапив до лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram