ГоловнаСуспільствоВійна

Чотири військових поранені за добу на Донбасі

Під час обстрілу Авдіївки загинули четверо цивільних.

Чотири військових поранені за добу на Донбасі
Фото: Макс Требухов

За минулу добу внаслідок обстрілів на Донбасі четверо військовослужбовців Збройних сил України отримали поранення.

Російсько-терористичні війська 61 раз відкривали вогонь по позиціях ЗСУ уздовж всієї лінії розмежування, повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку бойовики 33 рази відкривали вогонь по опорних пунктах. Військових у районі Водяного противник обстрілював з мінометів калібру 120 мм і ствольної артилерії калібру 122 мм. Околиці цього ж населеного пункту, а також Широкине опинились під ворожим вогнем з озброєння БМП, 82-мм мінометів і стрілецької зброї. Біля Гнутового бойовики били із зенітної установки. Також незаконні збройні формування обстріляли позиції військових поблизу Миколаївки, Павлополя і Чермалика з використанням стрілецької зброї, гранатометів, великокаліберних кулеметів, подекуди мінометів калібру 82 мм. З озброєння БМП і мінометів калібрів 120 і 82 мм ворог знову обстріляв захисників Мар'їнки.

На Луганському напрямку впродовж минулої доби зафіксовано 8 епізодів застосування бойовиками зброї. Пізно ввечері російсько-терористичні війська били по українських позиціях поблизу Новозванівки з 122-мм ствольної артилерії і мінометів калібру 82 мм. З 120-мм і 82-мм мінометів, а також танка противник обстрілював опорні пункти в районі Троїцького. Біля Кримського бойовики також вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та озброєння БМП.

На Донецькому напрямку проросійські бандформування найбільш активно обстрілювали військових в районі Авдіївки і на Світлодарській дузі. Працівники Державтоінспекції зафіксували 20 таких випадків. Зокрема, передмістя Авдіївки бойовики методично обстрілювали зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібру 82 і 120 мм. А під час обстрілу противником цього населеного пункту з артилерійської системи калібром 122 мм один снаряд потрапив у будинок мирних жителів, у результаті чого четверо цивільних осіб загинули на місці, один місцевий житель був важко поранений. У районі Новолуганського НЗФ обстріляли позиції сил АТО зі стрілецької зброї, гранатометів, 120-мм мінометів, а також здійснили вогневий наліт з використанням РСЗО БМ-21 "Град". На цьому ж напрямку під вогонь бойовиків потрапили опорні пункти сил АТО поблизу Пісків, Верхньоторецького, Кам'янки, Зайцевого, Луганського та Троїцького. Противник застосовував практично весь спектр стрілецького озброєння і гранатометів, дещо - міномети калібрів 82 і 120 мм, озброєння бойових машин піхоти.

Підрозділи сил АТО давали гідну відсіч ворогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram