ГоловнаСуспільствоВійна

В зоні АТО за добу поранено 2 українських військових, загиблих немає

Це сталося в результаті ворожих обстрілів у Кам'янці (Донецький напрямок) і Широкиному.

В зоні АТО за добу поранено 2 українських військових, загиблих немає
Фото: uacrisis.org

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 28 січня 2017 року, в результаті бойових дій поранено двох українських військовослужбовців, загиблих немає.

Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу в результаті бойових дій двоє військовослужбовців отримали поранення. Це сталося в результаті ворожих обстрілів у Кам'янці (Донецький напрямок) і Широкиному", - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Говорячи про оперативну обстановку на інших ділянках фронту, Мотузяник повідомив, що "найскладніша ситуація" на маріупольському напрямку.

"Противник цілими батареями застосовує важке озброєння. Вперше за багато тижнів наші позиції між Новотроїцьким і Докучаєвськом були обстріляні з мінометів. Також кілька десятків мін прилетіло в бік Красногорівки з боку Донецька. Однак свої основні зусилля противник зосередив на приморських рубежах", - поінформував він.

Зокрема, по Водяному протягом півтора години бойовики випустили по позиціях ЗСУ понад 180 122-мм снарядів, причому стрілянина велася не з одного місця, а з двох (Заїченко та Саханка).

"На сусідніх рубежах оборони - Павлополі, Гнутовому, Талаківці, Лебединському, Широкиному - ситуація аналогічна. Крім артилерії, мінометів і легкого озброєння, окупанти кинули в бій бронетехніку. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 38 ворожих обстрілів, серед них 14 - з важкого озброєння", - сказав спікер українського оборонного відомства.

Говорячи про ситуацію на донецькому напрямку, Мотузяник повідомив, що крім боїв біля Авдіївки, на Світлодарській дузі сталося 2 мінометних обстріли. Також по одній ворожій провокації зафіксовано в Зойцевому, Верхньоторецькому та Кам'янці.

На луганському напрямку за минулу добу найбільше дісталося Кримському: під час 2-х артобстрілів пізно ввечері суботи з боку противника по позиціях ЗСУ було випущено 50 снарядів.

Також між 15:00 та 20:00 суботи низка ворожих провокацій відбулася в Попаснянському районі.

Нагадаємо, раніше в штабі АТО повідомили, що бойовики рано-вранці 29 січня обстріляли авдіївську промзону зі стрілецької зброї і мінометів, після чого влаштували штурм позицій українських військових, сили АТО зазнали втрат. Також сьогодні вранці в центрі Авдіївки виявили не розірваний снаряд, який прилетів з окупованої території. Під час ранкових боїв поблизу Авдіївки загинули троє українських бійців, один був поранений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram