ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ дізналася про плани РФ дестабілізувати ситуацію в Україні в листопаді

До рук спецслужби потрапили докладні "сценарії" для 10-15 регіонів.

СБУ дізналася про плани РФ дестабілізувати ситуацію в Україні в листопаді
Василий Грицак
Фото: LB.ua

Голова Служби безпеки Василь Грицак заявив, що спецслужба має матеріали про плани Росії дестабілізувати ситуацію в 10-15 регіонах України в листопаді.

Про це він заявив на брифінгу в Києві.

"У нас є деякі нові документи, які ми ще не особливо розголошували, в яких ідеться про плани дестабілізації ситуації в Україні загалом у листопаді цього року, де розписано докладні сценарії для 10-15 регіонів. Хто, як, що робити... Розписано бюджети і так далі..." - сказав Грицак.

За його словами, документи здобули оперативним шляхом.

"Ці документальні матеріали отримали оперативним шляхом, тому я не можу говорити більше, ніж я сказав, але Росія не полишає своїх намірів дестабілізувати ситуацію всередині нашої держави", - заявив Грицак.

Він також підтвердив правдоподібність так званих "листів Суркова" (Владислава Суркова - помічника президента РФ), в яких також ідеться про аналогічні плани.

Нагадаємо, в жовтні хакери виклали в мережу "план Суркова дестабілізувати Україну", в який входить план заходів дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні, а також документ про створення республіки на території Закарпаття. Терміни реалізації комплексу заходів - листопад-березень.

У відповідь на це в Кремлі заявили, що Сурков не користується електронною поштою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram