ГоловнаСуспільствоПодії

Число смертей від сурогатного алкоголю сягнуло 67

Ще одна людина померла в Харківській області.

Число смертей від сурогатного алкоголю сягнуло 67
Фото: www.media-kuban.ru

Число жертв отруєння сурогатним алкоголем в Україні зросло до 67.

Про це повідомляють на сайті Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Порівняно з даними, які Держспоживслужба оприлюднила 26 жовтня, загинув ще один чоловік у Харківській області.

Загальна кількість випадків отруєння сягнула 144. Більшість із них - у Харківській області. Там отруїлися 98 осіб, 51 з них не вижила.

Ще 46 випадків (16 померли) зафіксовано в Донецькій, Луганській, Житомирській областях, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Згідно з результатами судмедекспертизи, у 52 померлих виявлено в крові метанол (Харківська область - 46, Миколаївська область - 5, Житомирська - 1).

Нагадаємо, люди почали помирати від сурогатної горілки 21 вересня. Спочатку смерті зафіксували тільки в Харківській області, потім з'явилися повідомлення про летальні випадки в Лимані Донецької області, Миколаєві та Рубіжному Луганської області.

У Харкові та на Донбасі поліцейські затримали головних постачальників сурогатного алкоголю, який розповсюджували на території Східної України і Миколаївської області. Крім того, затримали 27-річного організатора підпільного "бізнесу". У нього вилучили чотири тонни спирту. Також стало відомо, що три тонни сурогату потрапили у вільний продаж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram