ГоловнаСуспільствоВійна

Ватажок "ДНР" пригрозив атакою на Київ

Захарченко стверджує, що Україна "готова розпочати наступальні дії".

Ватажок "ДНР" пригрозив атакою на Київ
Фото: EPA/UPG

Ватажок терористичної організації "ДНР" Олександр Захарченко пригрозив Україні захопленням Києва.

Про це повідомляє сепаратистський сайт "Донецьке агентство новин".

Захарченко стверджує, що на передовій у зоні АТО Україна має підрозділи, які дозволяють їй "почати наступальні дії". Ймовірні терміни, коли саме українська сторона "почне наступ", він не назвав, але заявив, що бойовики "до цього готові і чекають не один місяць".

"Військова ситуація на лінії зіткнення складна. Сьогодні на передовій є підрозділи, які дозволять Україні почати наступальні дії. Коли це станеться - питання складне. Ми до цього готові, чекаємо вже не один місяць", - сказав Захарченко.

Ватажок "ДНР" заявив, що для української сторони "це буде останній наступ". "У такому випадку наступного разу ми вже будемо говорити в Києві", - додав він.

Нагадаємо, на засіданні Контактної групи в Мінську було досягнуто домовленості про припинення вогню з опівночі 31 серпня 2016 року в зв'язку з початком нового навчального року. Про це було заявлено в присутності представників сепаратистів. Однак у зв'язку з тим, що 31 вересня було зафіксовано 25 обстрілів, українська сторона ініціювала термінову скайп-конференцію. Під час засідання сторони знову підтвердили необхідність припинення вогню, але вже з 12:00 1 вересня почала надходити інформація про обстріли з боку бойовиків.

При цьому, за інформацією штабу АТО, на передових позиціях бойовиків перебували журналісти російських телеканалів для можливої фіксації "порушення режиму тиші українською стороною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram