ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві на Подолі виявили арсенал зброї

У поліції вважають, що небезпечні предмети привезено з АТО.

В одному з гаражів у Подільському районі Києва виявили арсенал зброї, в тому числі близько 60 бойових гранат і запалів до них.

Про це повідомляє сайт Нацполіції.

Увечері 2 червня в поліцію подзвонив чоловік і повідомив про те, що в гаражі він виявив підозрілі предмети.

Приїхавши на місце, слідчі виявили в одному з боксів велику кількість зброї і боєприпасів. Правоохоронці викликали вибухотехнічну службу, кінологів та опитали власника приміщення - 46-річного киянина. Він розповів, що в останні роки його гаражем користувався тільки його покійний брат.

"Під час обшуку було вилучено близько 60 гранат: Ф1, РГД-5, ВОГ, РГН, РДГ; запали до них, електродетонатор, вогнепровідні та детонуючі шнури, саморобні електровибухові прилади, пластичні і тверді речовини, вибухові пакети, ящики з патронами різного типу і калібру, глушник саморобний і пістолети, нагани, пневматичний ШВ", - повідомили в поліції.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Всі ці небезпечні предмети і речовини направлено на експертизу.

"Швидше за все, вони були привезені до Києва із зони проведення антитерористичної операції. Крім того, вдома у чоловіка вилучили різні документи і схеми закладки вибухівки на різних об'єктах. Зараз вся ця інформація ретельно вивчається і перевіряється. Перш за все ми з'ясовуємо, чи були у людини, яка це все зберігала, спільники і хто вони", - розповів начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Розпочато кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу. Правоохоронці встановлюють, яким чином і з якою метою боєприпаси потрапили до Києва, а також встановлюють осіб, які можуть бути причетні до незаконного перевезення і зберігання небезпечних предметів.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram