ГоловнаСуспільствоЖиття

Чоловік намагався провезти з Криму Mercedes за дипномерами закритого консульства

Прикордонники затримали двох громадян України

Чоловік намагався провезти з Криму Mercedes за дипномерами закритого консульства
Фото: khoda.gov.ua

Сьогодні на контрольно-пропускному пункті "Чонгар" українські прикордонники затримали автомобіль Mercedes з дипломатичними номерами, який прямував з анексованого Криму на материкову Україну.

Про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян у Фейсбуці.

"Близько 11:30 на КПВВ "Чонгар" на адмінмежі з тимчасово окупованих Кримом на в'їзд на материкову Україну прибув автомобіль Mercedes з дипломатичними номерами, зареєстрований на почесне консульство Ізраїлю в Сімферополі. За кермом перебував громадянин України, який постійно проживає на окупованій території. При собі водій мав довіреність на право керування автомобілем, видану нібито одним з керівників консульства, але без дати видачі", - написав він.

Під час перевірки прикордонники встановили, що почесне консульство Ізраїлю в Сімферополі закрито ще в грудні 2014 року, а громадянин, який, можливо, дав доручення, насправді вже не уповноважений на виконання дипломатичних функцій.

Прикордонники повідомили про порушення Міністерство закордонних справ і правоохоронних органів. Зараз автомобіль і двох громадян України, які перебували в салоні, затримано для з'ясування всіх обставин.

"Таким чином, прикордонники викрили ще одну схему незаконного ввезення з окупованої території дорогих автомобілів", - підсумував Слободян.

Нагадаємо, 21 травня працівники Закарпатської митниці затримали автомобіль під час спробі незаконного переміщення через держкордон близько 60 тис. пачок контрабандних цигарок. Як з'ясувалося, автомобіль, у якому перевозили контрабанду, належить посольству Словаччини в Україні. За кермом був житель Києва Сергій Ліщишин, який є чоловіком першого секретаря посольства.

За інформацією голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, чоловік консула надав митникам і прикордонникам дипломатичний паспорт і підписаний власною дружиною лист, згідно з яким з 21 по 24 травня мікроавтобус перевозив "дипломатичний вантаж" і не підлягав контролю.

Олег Гаваші був призначений послом у Словаччині у вересні 2010 року. Раніше він був головою Закарпатської обласної державної адміністрації. Олег Гаваші - кум нардепа Віктора Балоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram