ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала майора Фіскальної служби за хабарі на КПП "Новотроїцьке" (оновлено)

Старшого опера "Фантома" запідозрили в отриманні грошей за безперешкодний перетин

СБУ затримала майора Фіскальної служби за хабарі на КПП "Новотроїцьке" (оновлено)
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала майора Державної фіскальної служби за хабарі на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Новотроїцьке".

Як стверджується на сайті СБУ, податківець, який входить до підрозділу "Фантом", брав гроші за безперешкодний прохід через пункт пропуску на лінії розмежування у Донецькій області.

Проти нього розпочато кримінальне провадження за 368-ю статтею Кримінального кодексу - отримання хабара.

Оновлення. До прокуратури Донецької області звернувся громадянин, який повідомив, що протягом квітня-травня 2016 року у нього вимагають гроші за безперешкодний перетин контрольного пункту під час перевезення м'яса в напрямку тимчасово окупованого Донецька. Про це повідомляється на сайті прокуратури. 

"3 червня співробітники прокуратури і СБУ затримали зловмисника під час одержання хабара. Під час обшуків у нього вилучили грошові кошти в сумі 1500 грн і ще 5500 грн, які він, швидше за все, отримав від інших громадян у вигляді неправомірної вигоди.

Вирішується питання про повідомлення його про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди)", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, що спецпідрозділ ДФС "Фантом" було створено у січні 2015 року для врегулювання ситуації з переміщенням товарів з непідконтрольної території. За даними відомства, за перші чотири ротації через нього пройшли близько 520 офіцерів податкової міліції.

Бійці "Фантома" беруть участь у мобільних групах, які борються з контрабандою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram