ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві активісти знесли паркан незаконної забудови на качиному озері на Позняках

"Тітушки" напали на одного з журналістів і намагалися розбити камеру

На качиному озері в Києві весь день 18 березня забудовник споруджував огорожу і продовжував засипати озеро будівельним сміттям, відгородившись від місцевих жителів, які виступали проти забудови, "тітушками".

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

На 19:00 було заплановано збір жителів і активістів для узгодження подальших дій. Коли почали збиратися люди і представники ЗМІ, "тітушки" напали на одного з присутніх журналістів і намагалися розбити камеру.

Присутня поліція не втрутилася в ситуацію, активістам і колегам потерпілого журналіста довелося умовити піти і встановити особу нападника, який перебував через дорогу від забудови разом з іншими "тітушками" в мікроавтобусі.

Після бездіяльності поліцейських розлючені активісти почали ламати паркан незаконної забудови. Поліція намагалася хапати людей, але в основному під руку потрапляли перехожі та журналісти.

Після того як огорожа впала, активісти поспілкувалися з присутніми представниками місцевого главку і поліцейських, звинувативши їх у бездіяльності та потуранні злочинним діям забудовника і "тітушок".

Нагадаємо, скандал із забудовою ділянки на перетині вулиць Здолбунівської і Григоренка триває з травня минулого року. Тоді засипати озеро не дали активісти і журналісти - в воді гніздилися качки, чайки і водні куріпки, це призвело б до їх неминучої загибелі. Тоді ж забудовник пообіцяв зупинити роботи до закінчення гніздування, а також доки не буде досягнуто згоди з місцевими жителями і надано всі дозвільні документи.

Однак минулими вихідними на ділянці знову з'явилася будівельна техніка, яка приступила до засипання озера. Це, за словами місцевих жителів, що живуть поблизу будівництва, призвело до підтоплення їхніх домівок, у підвалах яких з'явилася вода. Вони вимагають зупинити незаконні дії і показати дозвільні документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram