ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив арешт "Топаза" на 2 місяці без можливості внесення застави, - адвокат

Наступне засідання у справі призначено на 4 квітня

Суд продовжив арешт "Топаза" на 2 місяці без можливості внесення застави, - адвокат
Фото: mvs.gov.ua

Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання прокуратури і продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави проросійському активісту Гнату Кромському (позивний "Топаз").

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"За клопотанням прокуратури суд продовжив йому (Кромському, - ред.) запобіжний захід ще на 60 днів", - повідомив 18 березня його адвокат Олександр Шадрін.

За його словами, захист вважає, що норма Кримінального процесуального кодексу, згідно з якою стосовно обвинувачуваних у посяганні на територіальну цілісність України (одна зі статей, за якою звинувачують Кромського, - ред.) не може бути обрано запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою, не відповідає Конституції.

"Ми заявили клопотання про те, щоб Київський районний суд звернувся до Верховного Суду України для вирішення питання про відповідність частини 5 статті 176 КПК України статтями 8, 9, 24, 29 Конституції України. Але суд клопотання прокурора задовольнив, а наше залишив без розгляду" , - сказав Шадрін.

Наступне засідання у справі призначено на 4 квітня.

Нагадаємо, Кромського затримали в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом захоплення 1 березня 2014 року будівлі Харківської ОДА. 29 березня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 7 квітня Кромський, зрізавши браслет, утік. У квітні його затримали співробітники СБУ, проте 12 вересня Київський райсуд змінив запобіжний захід для Кромського на особисте зобов'язання. 17 грудня з'явилася інформація про його затримання на кордоні під час спроби втечі в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram