ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, трьох поранено на Донбасі

Кількість обстрілів рекордна з кінця серпня

Військовий загинув, трьох поранено на Донбасі
Фото: uacrisis.org

За минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув, ще троє отримали поранення.

Про це сказав спікер АТО Андрій Лисенко на брифінгу.

81 обстріл, який було зафіксовано вчора, – це рекордна кількість з кінця серпня 2015 року. 12 разів ворог застосував важке озброєння.

На Луганському напрямку ситуація залишається абсолютно спокійною.

На Донецькому напрямку тривають активні бойові дії по всьому фронту. Найскладніша ситуація склалася у Зайцевому і Майорську, де вчора по військових випустили більш як 160 мінометних мін.

Не вщухає вогонь і у Донецькому аеропорту та на Світлодарській дузі.

На Маріупольському напрямку також неспокійно. У Мар'їнці ворог неодноразово відкривав вогонь із гранатометів. Вогонь вівся з боку селища Трудівське. Тяжко поранили мирного жителя.

На лінії оборони Гнутове - Талаківка ворог зробив 3 мінометні обстріли наших позицій.

Крім цього, вчора ввечері українські прикордонники за допомогою тепловізора виявили ворожу ДРГ у складі 5 осіб, яка намагалася проникнути на позиції військових у районі с. Харчовик. ГПС і ЗСУ дали бій, і диверсанти відступили.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, бойовики на Донбасі отримали завдання від Кремля посилити бойову активність на всій лінії фронту з максимальним застосуванням забороненої зброї і використанням диверсійно-розвідувальних груп. Така тактика, зазначають військові, покликана допомогти Росії на переговорах у нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram