ГоловнаСуспільствоВійна

Місія США при ОБСЄ звинуватила бойовиків в погіршенні ситуації на Донбасі

Сепаратисти намагаються приховати свою діяльність, перешкоджаючи пересуванню місії.

Місія США при ОБСЄ звинуватила бойовиків в погіршенні ситуації на Донбасі
Фото: ‏@OSCE_SMM

Місія США при Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявила про те, що ситуація з безпекою на сході України погіршується, і звинуватила в цьому "об'єднані російсько-сепаратистські сили" на Донбасі.

Про це 4 лютого в штаб-квартирі ОБСЄ у Відні повідомила тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Кейт Бернс, передає Голос Америки.

У заяві місії зібрано факти, що свідчать про різке збільшення випадків порушення перемир'я. Зазначено про використання важкого озброєння поблизу так званої "лінії зіткнення" і нові жертви серед військових і цивільних.

"Росія в односторонньому порядку блокує розширення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на російсько-українському кордоні", - йдеться в заяві місії США.

За словами представника спостерігачів ОБСЄ в Україні Александра Хуга, сепаратисти намагаються приховати свою діяльність, перешкоджаючи пересуванню місії.

"Більш ніж 90% інцидентів відбуваються в місцях, яких уряд не контролює. Іноді ці випадки дуже агресивні... Це очевидне обмеження нашого мандата і однозначне порушення Мінських угод. І є тільки одна причина, чому ті, хто обмежує нашу свободу пересування, не хочуть, щоб наші патрулі їхали далі. Це тому, що вони не хочуть, щоб ті патрулі бачили, що там відбувається", - заявив заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

Нагадаємо, 21 січня в ОБСЄ заявили, що "сірих зон" на Донбасі не існує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram