ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський оператор зв'язку запустив свою мережу в Криму

Після анексії Криму Росією у 2014 році на півострові не працюють українські мобільні оператори

Російський оператор зв'язку запустив свою мережу в Криму
Фото: itc.ua

Найбільший постачальник послуг зв'язку та ремонту техніки зв'язку Міноборони РФ "Воєнтелеком" запустив мережу зв'язку для берегових об'єктів Військово-морського флоту Росії на окупованому Кримському півострові.

Про це інформують Крим.Реалії.

Згідно з повідомленням прес-служби стратегічної телекомунікаційної компанії Росії, "Воєнтелеком" під час будівництва стаціонарної транспортної мережі бездротового широкосмугового доступу в Криму використовував комплекс "Діна".

"Уперше "Воєнтелеком" забезпечив радіоканал між півостровом і материковою частиною Росії навесні 2014 року, коли відключення "Укртелекомом" своїх користувачів у Криму поставило військові частини, дислоковані в Севастополі, перед загрозою втрати зв'язку. Тоді менш ніж за місяць "Воєнтелеком" розгорнув мережу в 15 прольотів загальною протяжністю 700 кілометрів", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Реалізовувати проект в окупованому Росією Криму "Воєнтелеком" почав у вересні 2015 року. Мережа охопила практично всю територію півострова. Відстань між окремими точками сягає більш ніж 80 кілометрів.

Зазначають, що комплекс "Діна" споживає мало електроенергії. Він здатен працювати від автомобільного акумулятора до 3-4 діб.

Після анексії Криму Росією 2014 року на півострові не працюють українські мобільні оператори.

Нагадаємо, у другій половині 2015 року кілька разів були підірвані опори високовольтних ліній, якими надходила електрика на півострів Крим. До кінця року їх відновили, але 1 січня минув термін контракту на постачання.

14 січня Президент Петро Порошенко заявив, що енергетичної блокади Криму як такої не існує, оскільки окупаційна адміністрація півострова сама відмовилася від електроенергії з материка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram