ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Майже половина читачів LB.ua вважають, що в Україні немає безкоштовної медицини

В опитуванні на сайті взяли участь 15677 осіб

Майже половина читачів LB.ua вважають, що в Україні немає безкоштовної медицини
Фото: Макс Левин

Майже половина читачів LB.ua, які взяли участь у тематичному опитуванні на сайті, твердо впевнені, що в Україні немає безкоштовної медицини.

Так, на питання: "Чи є в Україні безкоштовна медицина?" 46% опитаних (7226 осіб) відповіли "Ні, за все треба платити". Ще 19% (3023 особи) по суті відповіли теж негативно: "Є, але за неї треба трішки доплатити лікарям і медсестрам".

Стільки ж - 19% (3101 осіб) - обрали варіант "У принципі, в Україні можна отримати медичну допомогу безкоштовно, але це може бути небезпечно для здоров'я".

Лише 5% (938 осіб) вважають, що безкоштовна медицина в Україні є. 4% обрали жартівливий варіант відповіді "А життя на Марсі як, знайшли вже?". 2% не змогли відповісти. 1% зупинився на "В Україні є медицина? Не знаю, я лікуюся в Баден-Бадені".

Нагадаємо, президент Петро Порошенко доручив у реформі охорони здоров'я виходити з принципу, що медицина має бути платною. А міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі заявив, що відмова від безкоштовної медицини в Україні не розглядається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram