ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Квіташвілі звільнив свою заступницю та всіх голів департаментів МОЗ

Міністр оголосив про реорганізацію міністерства

Квіташвілі звільнив свою заступницю та всіх голів департаментів МОЗ
Фото: Макс Требухов

Голова МОЗ Олександр Квіташвілі звільнив свою заступницю Альону Терещенко і відсторонив усіх керівників департаментів центрального управління міністерства у зв'язку з реорганізацією.

Про це він розповів сьогодні на брифінгу, інформує РБК-Україна.

"Реорганізація стосується абсолютно всіх департаментів управління. Учора також за власним бажанням звільнилася заступник міністра Терещенко, глава патронатної служби міністра, а всі інші департаменти зараз на реорганізації. Цей процес за законом триватиме два місяці, і ми намагатимемося завершити його раніше, щоб були нові люди", - заявив Квіташвілі.

Міністр також повідомив про підготовку пакету законопроектів для реформи системи охорони здоров'я, який має потрапити в парламент уже наступного тижня.

"Пакет законопроектів, точніше змін до законопроектів - це близько 8-9 законопроектів - уже готовий. Я обговорював з Ольгою Богомолець, головою комітету з охорони здоров'я, ці зміни в законопроектах і сподіваюся, що вже в понеділок ми зможемо його зареєструвати", - заявив він.

"Ми будемо відходити від фінансування ліжко-місця на глобальний бюджет, даватимемо можливість лікарням легалізувати ті доходи, які вони мають, і переходити на фінансування послуг. Тобто вже до кінця року держава оплачуватиме гроші не за ліжко, а за послуги. Це перший революційний крок у проведенні реформ", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, що Україна отримає кредит 214,73 млн доларів від Світового банку на підвищення якості медичних послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram