ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Фармасоціації запропонували Квіташвілі створити експертні комісії, щоб відібрати керівників профільних відомств

Міністра охорони здоров'я попросили врахувати думку учасників ринку.

Фармасоціації запропонували Квіташвілі створити експертні комісії, щоб відібрати керівників профільних відомств
Фото: Макс Требухов

Фармацевтичні асоціації, що об'єднують вітчизняних фармацевтичних виробників, пропонують міністрові охорони здоров'я Олександру Квіташвілі сформувати експертні комісії із залученням західних бізнес-асоціацій, щоб дібрати кандидатів на посади керівників профільних департаментів МОЗ, а також профільних відомств системи охорони здоров'я.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву Об'єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (ООРММП) і Асоціації виробників ліків України (АВЛУ).

"Вітчизняні професійні об'єднання готові підтримати О. Квіташвілі в залученні до роботи в МОЗ професійного незаангажованого кадрового складу, здатного до системної результативної роботи в реалізації плану реформ уряду і, за потреби, до співпраці з представниками західних бізнес-асоціацій, в найкоротші терміни сформувати експертні кваліфікаційні комісії з добору кандидатів на посади керівників профільних департаментів і відомств системи охорони здоров'я", - заявили асоціації.

Фармасоціації просять міністра охорони здоров'я "враховувати думку професійних об'єднань і асоціацій у разі нових кадрових призначень у МОЗ, зокрема в системі управління фармацевтичною діяльністю і якістю фармацевтичної продукції".

"Досягнутий рівень діалогу між керівництвом міністерства та представниками експертної та бізнес-спільноти дозволяє сподіватися на відкритість процесу реорганізації відомства, а так само на ефективну взаємодію МОЗ із представниками галузі в рамках процесу кадрових змін, здійснення дерегуляції та реформ", - наголошують фармасоціації.

Нагадаємо, на початку квітня в рамках реорганізації МОЗ було звільнено начальників департаментів відомства. Кабмін 4 березня звільнив із посади голови Державної служби з лікарських засобів (Держлікслужби) Михайла Пасічника за згодою сторін.

Квіташвілі заявив, що голову Держлікслужби відбиратимуть на відкритому конкурсі і що МОЗ планує залучити до пошуку кандидатур на керівні посади в системі охорони здоров'я фахівців компанії "Ернст енд Янг".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram