ГоловнаСуспільствоОсвіта

Українських підприємців відправлять на навчання в Berkeley

BIONIC University і Каліфорнійський університет розробили спільну програму.

UC Berkeley Center for Executive Education (США) у партнерстві з IT-університетом Василя Хмельницького BIONIC University (Україна) розробили унікальну американсько-українську програму "Підприємництво та інноваційний менеджмент".

Ініціатор проекту - український підприємець Василь Хмельницький - профінансував розробку програми і участь у ній першої групи слухачів, - ключових співробітників підприємств, талановитих українських менеджерів і підприємців, які, отримавши нові знання та навички, зможуть зробити свій внесок у розвиток економіки України.

Незалежним партнером у відборі "зовнішніх" претендентів для участі у проекті 2015 року виступила компанія MBA Field. Перевагу віддавали кандидатам з досвідом практичної діяльності і наявністю проектів розвитку власного бізнесу.

"Програма "Підприємництво та інноваційний менеджмент" дозволить навчитися застосовувати кращий досвід Кремнієвої долини в українських реаліях. Навчання сфокусоване на використанні нових технологій і бізнес-моделей... Я впевнений, що це буде дуже цінний досвід для всіх учасників", - заявив засновник і почесний виконавчий директор Lester Center for Entrepreneurship Джером С. Енгел.

"Наше завдання - допомогти країні стати успішною. Необхідно переймати кращі світові практики і впроваджувати їх в Україні. Я не сумніваюся, що навчання знайде своє продовження в реальних справах і бізнес-проектах", - зазначив Василь Хмельницький.

Програма "Підприємництво та інноваційний менеджмент" складається з двох навчальних модулів, що включають лекції та майстер-класи провідних світових фахівців у галузі інновацій. Перший етап буде проходити в Україні з 16 по 29 квітня, другий - у США з 18 по 22 травня. Проект передбачає "занурення" в інноваційну екосистему Кремнієвої долини і візити в найбільші компанії San Francisco Bay Area.

Каліфорнійський університет в Берклі є визнаним світовим лідером у руйнуванні промислових і академічних бар'єрів і в розробці динамічних міждисциплінарних підходів до вирішення складних економічних і соціальних проблем. UC Berkeley Center for Executive Education об'єднує промисловість, наукові дослідження та освіту. Університет дав світу 44 нобелівських лауреатів і протягом останніх 40 років займає перше місце серед дослідницьких університетів США за опитуваннями Національної дослідницької ради.

BIONIC University (Київ) - перший в Україні відкритий міжкорпоративний ІТ-університет. Заклад засновано у 2012 році, він працює на базі Національного університету "Києво-Могилянська академія". Безкоштовне навчання молоді в ІТ-університеті забезпечує український підприємець Василь Хмельницький, відомий також як інвестор найбільшої в країні девелоперської компанії UDP, фармацевтичної компанії "Біофарма" і міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни). Крім BIONIC University, Василь Хмельницький фінансує сучасну загальноосвітню школу "Новопечерська школа" в Києві, магістерську програму публічного адміністрування в Києво-Могилянській академії, онлайн-платформу iLearn для учнів з дитячих будинків і малозабезпечених сімей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram