ГоловнаСуспільствоЖиття

Яйце в райцентрі

Яйця, сало й сметану ми купляємо в райцентрі. Бо в селах цього добра – кіт наплакав.

Яйце в райцентрі

Чому?

Тому що вчителі торгують на базарах, а науковці підмітають вулиці; вищу освіту разом з червоними дипломами отримують трієчники, а відмінники подають наїдки клієнтам в суші-барах та ресторанах.

Тому що політики цілодобово знімаються в телевізійних шоу, а батьки дають своєму синові ім’я Янукович.

Тому що студентки ходять на панель, а комуністки – в церкву; фізики складають гороскопи, а лірики приймають рішення і металобрухт.

Тому що шахтарі калічаться й гинуть від вибухів, бандити не сидять в тюрмах, а міліціонери катують і залякують людей; солдати будують дачі для своїх командирів, а лікарі продають наркотики; судді колядують, биті возять небитих, а злочинці гарантують дотримання законів.

Тому що всі дають і беруть хабарі.

Тому що найбільше ми спілкуємося з телeвізором, а в телевізорі брешуть.

Тому що всі ми займаємося не тим, що найкраще вміємо, любимо і хочемо робити, а тим, чим нас примушують займатися обставини або інші люди, мрії про легкі гроші тощо.

А відтак за яйцями з села їздимо в місто; в магазині купляємо хліб із цвяхами, цеглою й мишами; в генделиках травимося салатами, ковбасою і горілкою; святкуємо День Конституції, якої не дотримуємося; боїмося міліції; просимо бандитів про захист; своїх дітей не народжуємо, доглядаємо чужих; добровільно принижуємося в кабінетах навіть найменших чиновників; терпимо й погоджуємося терпіти далі.

Тому що руки одних не можуть не красти; другим руки не доходять; у третіх руки не піднімаються; четвертим руки виламують; п’ятим – аби випити; шостим – аби що-небудь; сьомим – сорому бракує; восьмим – розуму; дев’ятим - на все, крім власних бажань, начхати; а в кожного першого – батьківщина в руїнах, а хата з краю.

P.S. Біля моєї хати пара лелек почала будувати собі гніздо. Кажуть, це гарна прикмета?

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram