ГоловнаПолітика

За 2,5 місяці роботи ВАКС не прийняв жодного рішення на користь захисту, - адвокат

"Вітаю, ми вже побили антирекорд".

За 2,5 місяці роботи ВАКС не прийняв жодного рішення на користь захисту, - адвокат
Фото: facebook

З 538 рішень, прийнятих в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду, жодного - на користь захисту. Так українські судді "побили" російський антирекорд, де на рік приймають лише 0,23% виправдувальних вироків, що найменше в Європі. Про це на своїй сторінці у ФБ написала адвокатка Ірина Одинець.

"Днями ми "відзначили" 70 днів роботи Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. І та картинка, яку бачить адвокатська спільнота, вибачте, але не те що не радує, а пригнічує. Усього за ці 2,5 місяці прийнято 538 ухвал суду, з них немає жодної на користь захисту! Тобто абсолютно всі каральні. Похибка смішна: одна з них задоволена (під №2) випадково, можна сказати, тому що був накладений арешт не на той телефон, який був вилучений, і ще 4 частково задоволені", - повідомила вона.

Адвокат нагадала, як на початку року правову спільноту сколихнула статистика північних сусідів: число виправдувальних вироків у 2018 році знизилося до 0,23% і сягнуло мінімуму в історії сучасної Росії.

"У той час як у Європі кількість виправдувальних вироків сягає 20%. Вітаю, ми вже побили антирекорд. У таких умовах професія адвоката стає не потрібною, а держава стає тоталітарною. І так, навіть 1937 року в СРСР кількість виправдувальних вироків була близько 10%", - підкреслила Ірина Одинець.

Нагадаємо, як раніше стало відомо, на придбання службового житла для 35 з 38 суддів Вищого антикорупційного суду і Апеляційної палати ВАКС зборами суддів виділено 65,5 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram