ГоловнаПолітика

У Києві пройшов допрем'єрний показ фільму "Україна: Еволюція гідності"

На презентацію прийшли Яценюк, Гройсман та Аваков.

У Києві пройшов допрем'єрний показ фільму "Україна: Еволюція гідності"

У четвер, 22 серпня, в Києві пройшов допрем'єрний показ документального фільму "Україна: Еволюція гідності", присвячений шляху нашої держави після Революції гідності.

Серед тих, хто ексклюзивно коментував для фільму події тих років і брав участь у презентації, були прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, голова уряду (а в 2014 році - віцепрем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку) Володимир Гройсман, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Зйомки соціального проєкту від українського продакшена "ТТВ Studio" тривали впродовж 2018-2019 років. Фільм побудований на прийомі порівняння: кожен із п'яти основних епізодів стрічки - це заочний "діалог" між жителем України і жителем територій, які залишилися в політичній, військовій, економічній і культурній орбіті колишньої імперії, відомої як "русскій мір". Для втілення задуму авторам стрічки вдалося відвідати і зняти історії життя у Вірменії, Киргизстані, невизнаному Придністров'ї і Росії.