ГоловнаПолітика

Україна починає серійне виробництво РСЗВ "Вільха", - Полторак

Міністр розповів про нові розробки в оборонній сфері.

Україна починає серійне виробництво РСЗВ "Вільха", - Полторак
Президент Порошенко на испытаниях "Ольхи"
Фото: пресс-служба президента

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив про початок серійного виробництва ракетної системи залпового вогню (РСЗВ) "Вільха". Про це голова Міноборони розповів в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр".

"У грудні ми отримали додатковий ресурс - 4 мільярди гривень на закупівлю нових зразків ОВТ. Вже починаємо серійне виробництво ракетного комплексу "Вільха". Тривають дослідно-конструкторські роботи в багатьох інших проектах, які значно підвищать наші можливості", - сказав міністр.

Полторак також анонсував продовження роботи над модернізацією форми та екіпірування військових.

"Даємо виробникам нові технічні завдання з їх покращення. І вже надходять нові костюми спеціальні і маскувальні для снайперів і розвідників, костюми для екіпажів броньованих машин, наколінники і налокітники, сумка транспортна індивідуальна, бахіли утеплені і багато іншого", - повідомив Полторак.

Крім того, за його словами, тривають розробка і військові випробування нових зразків спецодягу, взуття та екіпірування, зокрема для снайперів.

Наприкінці минулого року Полторак повідомив, що проект розробки нової РСЗО "Вільха" з 300 мм керованою ракетою дальністю до 120 км перебуває на завершальному етапі.

Нагадаємо, нова технологічна лінія виробництва корпусів для ракет реактивних систем залпового вогню відкрилася на київському заводі "Артем" 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram