ГоловнаПолітика

Глава МЗС Німеччини закликав Росію звільнити затриманих українських моряків

"Єдиний спосіб запобігти перетворенню цього конфлікту на кризу - це політичне рішення".

Глава МЗС Німеччини Хайко Маас закликає Росію звільнити незаконно затриманих українських моряків у Керченській протоці. Про це повідомляє прес-служба МЗС ФРН у Twitter.

"Ми очікуємо, що Росія не тільки дозволить суднам проходити через Керченську протоку, але і звільнить затриманих українських моряків. Єдиний спосіб запобігти розвитку цього конфлікту в умовах серйозної кризи - це політичне рішення", - заявив Хайко Маас.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп у рамках саміту "Великої двадцятки" в Аргентині провели двосторонню зустріч. Одним з питань, винесених на ці переговори, було захоплення українських кораблів Росією біля Керченської протоки.

Перед цим канцлер ФРН зустрічалася щодо цього з президентом Росії Володимиром Путіним.

Російські військові 25 листопада захопили три українські військові кораблі в нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж двох катерів і буксира - 24 людей - доставили в Сімферополь, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх українців на два місяці. Наступного дня моряків перевезли в Москву, де вони і перебувають зараз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram