ГоловнаПолітика

Янукович напередодні останнього слова в суді "отримав травму" (оновлено)

Оболонський суд завтра хоче піти в дорадчу кімнату для винесення вироку.

Янукович напередодні останнього слова в суді "отримав травму" (оновлено)
Фото: uainfo.org

Колишній президент Віктор Янукович напередодні останнього слова в Оболонському районному суді Києва, де його судять за звинуваченням у державній зраді, отримав травму.

До лікарні він потрапив в п'ятницю, 16 листопада, проте стало відомо про це тільки сьогодні, стверджує РІА Новини.

"Він був, але вже не лежить у нас. Вступив в п'ятницю, йому була надана медична допомога, відпущений того ж дня", - повідомили виданню в московському Інституті швидкої допомоги імені Скліфосовського в Москві.

За інформацією "П'ятого каналу", Януковича з травмою коліна доставили в медичний заклад з підмосковного тенісного клубу.

Оновлення 12.00. Один з адвокатів Януковича Олександр Горошинський заявив, що екс-президент не виступить з останнім словом у суді про державну зраду через "важку травму". Про це адвокат повідомив в коментарі Громадському.

"Я був в Москві в п'ятницю. Поїхав обговорити питання його участі у відеоконференції (на якій Янукович повинен сказати останнє слово). Я зустрівся з ним в лікарні. Діагноз точно сказати не можу, це буде некоректно. Але травма досить важка і він не може рухатися", - сказав адвокат і додав, що Янукович станом на 18 листопада все ще перебуває в лікарні.

Горошинський пояснив, що госпіталізація через "важку травму" є поважною причиною неявки в суд.

На питання про те, як Янукович отримав травму, адвокат Горошинський відповідати відмовився і сказав, що у екс-президента спортивна травма.

Адвокат також сказав, що ні він, ні інший захисник Януковича Олександр Байдик досі не отримали реєстрацію на діяльність в Росії. Тому вони не зможуть захищати інтереси Януковича під час виступу на відеозв'язку.

"Коли я отримаю реєстрацію - я не знаю. Це залежить від Мін'юсту Росії. Але ця процедура може бути прискорена, і я вже подав клопотання про прискорення", - додав захисник.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва має намір заслухати останнє слово Януковича і вийти в дорадчу кімнату для винесення вироку 19 листопада. Суддя Владислав Дев'ятко повідомив, що українське законодавство дозволяє суду не заслуховувати останнє слово підсудного, якого судять заочно. У той же час в цій ситуації суд вирішив керуватися нормами Конвенції про права людини та дозволив Януковичу виступити по відеоконференцзв'язку з останнім словом.

Засідання призначене на 10:00 19 листопада. Переносити або скасовувати його суд не має наміру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram