ГоловнаПолітика

Помпео: "Північний потік-2" підриває економічну і стратегічну безпеку України

"Ми продовжимо разом співпрацювати, щоб зупинити цей проект".

Помпео: "Північний потік-2" підриває економічну і стратегічну безпеку України
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео вважає, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" у Балтійському морі підриває економічну і стратегічну безпеку України.

Про це держсекретар США сказав на спільній прес-конференції з Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Вашингтоні.

Він заявив, що були обговорені питання енергетичної безпеки та економічних реформ.

"Ми продовжимо разом співпрацювати, щоб зупинити проект "Північний потік-2", який підриває економічну і стратегічну безпеку України, і ще більше ставить під загрозу суверенітет європейських держав, які залежать від російського газу", - сказав Помпео.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко провів зустріч з міністром енергетики США Ріком Перрі, на якій сторони домовилися про подальшу протидію " Північному потоку-2".

Газопровід "Північний потік 2" (Nord Stream 2) повинен пройти по Балтійському морю, з'єднавши постачальників у Росії зі споживачами в Європі, його протяжність становитиме більш ніж 1,2 тис. км, пропускна здатність становитиме 55 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту оцінюється майже в 10 млрд євро. Учасники консорціуму - "Газпром", Engie, OMV, Shell, BASF і Uniper.

Nord Stream 2 отримав повні комплекти дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу в Німеччині, Фінляндії та Швеції. У серпні глава МЗС великої Британії Джеремі Гант закликав ЄС приєднатися до санкцій США проти Росії і заблокувати "Північний потік 2", який "підриває енергетичну політику ЄС". На його думку, дешевше було б інвестувати в модернізацію української ГТС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram