ГоловнаПолітика

Яценюк: я був "головним хірургом", а президент Петро Порошенко "директором лікарні"

Екс-прем'єр розповів, чому у нього такий низький рейтинг.

Яценюк: я був "головним хірургом", а президент Петро Порошенко "директором лікарні"
Фото: пресс-служба

Колишній прем'єр-міністр України і лідер партії Народний фронт Арсеній Яценюк розповів в інтерв'ю Радіо НВ, що його рейтинг "фактично на рівні нуля" через низку "непопулярних, але потрібних для країни" рішень за часів прем'єрства.

"Рейтинг фактично на рівні нуля [...] Тому що я публічно заявляв з трибуни парламенту: я не обіцяю покращення ні сьогодні, ні завтра (це можна подивитися на відео). Я сказав про те, що це уряд-камікадзе, я сказав про те, що я буду ухвалювати непопулярні рішення, але потрібні для країни", - повідомив він.

У першому великому інтерв'ю за тривалий час Яценюк навів метафору влади, як "лікарні", де він, за його словами, був "головним хірургом", а президент Петро Порошенко "директором лікарні".

"Ось коли людина захворіла, і кажуть: у нас є одна така пігулка знеболювальна, ми вам дамо її, і у вас все перестане боліти. Дали один раз, другий, третій, діагноз не встановили - людина померла. Я прийшов і встановив діагноз, сказав: вибачте, будемо "різати" для того, щоб зберегти життя. І довелося "різати", - розповів лідер Народного фронту.

Раніше колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розповів про можливість висунення чинного глави уряду Володимира Гройсмана як єдиного кандидата від його політичної сили на президентських виборах 2019 року.

Він зазначив, що "не чув про те, щоб прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ухвалив рішення балотуватися в президенти України", а також що чинний глава уряду не входить у партію Народний фронт. В інтерв'ю Радіо НВ Яценюк наголосив, що якщо його політсила буде висувати свого кандидата на президентський пост, то це буде виключно член Народного фронту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram