ГоловнаПолітика

США чітко заявили, що Україна буде в НАТО, - Клімкін

Клімкін обговорив з Помпео кроки для імплементації закону про нацбезпеку.

США чітко заявили, що Україна буде в НАТО, - Клімкін
Павел Климкин и Майк Помпео во время встречи в Вашингтоне, 16 ноября 2018
Фото: twitter.com/KaterynaZelenko

Офіційний Вашингтон висловив чітку підтримку прагнення України до членства в Євроатлантичному альянсі, наголосивши, що Україна буде в НАТО. Про це заявив за підсумками проведення Комісії стратегічного партнерства Україна-США у Вашингтоні глава МЗС України Павло Клімкін, передає Укрінформ.

"У нашій спільній заяві дуже чітко написано, і ви не знайдете в багатьох документах, про те, що Сполучені Штати підтримують наші євроатлантичні прагнення, і що рано чи пізно Україна буде в НАТО. Чіткіше сказати вже за визначенням не можна", - наголосив міністр закордонних справ.

Він наголосив, що під час засідання комісії, а також під час його зустрічі з Майком Помпео, обговорювалися додаткові кроки для просування України в напрямі НАТО, зокрема, в контексті реформ та імплементації закону про національну безпеку. У зв'язку з цим міністр наголосив, що потрібно вирішити дуже багато питань.

"Насправді, вступ до НАТО - це процес не тільки змін в нашому секторі безпеки і оборони, це процес визволення всієї країни", - зазначив глава МЗС.

Нагадаємо, глава українського МЗС перебуває з робочим візитом у США. Клімкін вже зустрівся зі спецпредставником Держдепартаменту США у питаннях України Куртом Волкером.

Раніше, у п'ятницю, 16 листопада, відбулося перше засідання оновленого формату Комісії стратегічного партнерства Україна-США за співголовування глав зовнішньополітичних відомств двох країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram