ГоловнаПолітика

Порошенко закликав ЄС і США посилити тиск на Росію через втручання в українські вибори

Президент високо оцінив тверду підтримку України з боку її партнерів і союзників.

Порошенко закликав ЄС і США посилити тиск на Росію через втручання в українські вибори
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з делегацією Національного демократичного інституту США і Європейського Парламенту, під час якої закликав ЄС і США посилити тиск на Росію через втручання у виборчий процес в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Глава держави обговорив з представниками НДІ та ЄП прогрес на шляху реформ у державі, передвиборну ситуацію в країні і останній розвиток подій на окупованих Росією територіях України - на Донбасі і в Криму. Президент назвав приклади втручання Росії у виборчий процес в Україні і закликав західних партнерів посилити санкційний тиск на країну-агресора", - йдеться у повідомленні.

Водночас Порошенко високо оцінив тверду підтримку України з боку її партнерів і союзників у питанні протидії російській агресії та відновлення суверенітету і територіальної цілісності держави.

Згідно з повідомленням, під час зустрічі також йшлося про те, що президентські і парламентські вибори в Україні в 2019 році у жодному разі не є перешкодою ні для "мінського", ні для "нормандського" процесів.

Нагадаємо, напередодні президент РФ Володимир Путін назвав безглуздими зустрічі в "нормандському форматі" до президентських виборів в Україні, які відбудуться 31 березня. Раніше він також заявив, що "розраховує налагоджувати відносини" з новою владою України після виборів.

Аналогічну заяву зробив також прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram