ГоловнаПолітика

Луценко визнав неможливим посадити усіх ворогів України

"З революційної доцільності саджати ворогів і прибічників старого режиму - це шлях у Рашу".

Луценко визнав неможливим посадити усіх ворогів України
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко визнав, що не зможе посадити всіх ворогів України.

"Я не можу діяти беззаконно, я на Дзержинського не вчився. З революційної доцільності саджати ворогів і прибічників старого режиму неможливо. Ось мені часто пишуть і публічно заявляють: чому одна з депутаток від Партії регіонів, особливо з чорним піднебінням, "зводить наклеп день і ніч" з телевізора; її потрібно посадити за зраду Батьківщини. Ні! Це інша точка зору, яка мені противна, мерзенна, але ми не Росія, щоб саджати за іншу точку зору", - сказав Луценко на зустрічі зі студентами Українського католицького університету.

Він вважає, що таких людей потрібно ізолювати від суспільства без допомоги Кримінального кодексу.

"Якщо комусь не подобається телеканал, в якому є цифра "1", то не вмикайте його. Немає жодного кримінального злочину, за який його посадити. Коли він пропагує, що Україна така-сяка, він не зазіхає на територіальну цілісність і конституційний лад, він просто зводить наклеп. У нас немає цієї кримінальної статті за брехню. Вимкніть цю кнопку й іншим порадьте - і він помре", - сказав Луценко.

Він запевнив також, що прокуратура вивчає джерела фінансування цього телеканалу.

"Але зрозумійте, не всі вороги України є кримінально караними", - додав Луценко.

"Ще кажуть: досі в парламенті сидить такий-то, а ти ще не приніс подання! А за що? Взагалі за те, що він такий, його позиція антиукраїнська, давайте садити його за зраду Батьківщини. Я поважаю цей ідеалізм, тому що без нього не було б ані Майдану, ані опору на війні. Але чиновник повинен виконувати закони", - сказал он.

Луценко порівняв таких вчорашніх активістів, які потрапили у владу, з фанатами Формули-1, які критикують пілотів за криворукість, але коли потрапляють у болід, з'ясовують, наскільки це складна робота.

"Потрібно дотримуватися встановлених правил, інакше це прямий шлях у Рашу. Якщо ми будемо керуватися революційною доцільністю - це шлях туди. Так, той шлях, про який я говорю, довший, не такий ефектний... Але таким шляхом побудована Європа", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram