ГоловнаПолітика

Лавров звинуватив США в "прямій публічній підтримці" української автокефалії

"Коли Волкер заявляє те, що він заявляє, то у нас кажуть «на злодієві шапка горить»".

Лавров звинуватив США в "прямій публічній підтримці" української автокефалії
Фото: mid.ru

Міністр закордонних справ Сергій Лавров назвав надання автокефалії українській церкві провокацією, яка здійснюється за підтримки США.

Під час інтерв'ю французькими засобами масової інформації російському міністру поставили запитання про його ставлення до автокефалії. Відповідаючи на нього, Лавров назвав Українську православну церкву Київського патріархату і Українську автокефальну церкву неканонічними "розкольницькими церквами", а дії Вселенського патріарха Варфоломія - "провокацією при прямій публічній підтримці з Вашингтона".

"Коли спеціальний представник США з питань церковних відносин прямо вітає рішення патріарха Варфоломія, коли К.Волкер, який покликаний від імені США сприяти українському врегулюванні на основі Мінських домовленостей заявляє те, що він заявляє про ці процеси, то у нас кажуть «на злодієві шапка горить»"- сказав Лавров.

На його думку, це втручання у внутрішні справи України.

Нагадаємо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату зняв анафему з предстоятелів УПЦ КП Філарета і УАПЦ Макарія, а також прийняв рішення припинити дію указу 1686 року про дозвіл на висвячення київського митрополита Московським патріархом, яке в Росії вважають передачею канонічної території України.

Рішення Синоду відкривають дорогу для надання Томосу про автокефалію після об'єднавчого собору УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП (тієї її частини, яка захоче).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram