ГоловнаПолітика

НАТО не сприймає анексію Криму, але це не привід ізолювати Росію, - Столтенберг

"Важливо розмовляти з Росією, щоб знизити напруження".

НАТО не сприймає анексію Криму, але це не привід ізолювати Росію, - Столтенберг
Йенс Столтенберг
Фото: nato.int

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс, як і раніше, не сприймає анексії Криму Росією, але це, на його думку, не привід ізолювати Росію.

Про це він заявив на саміті НАТО в Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми, як і раніше, не визнаємо приєднання Криму, втручання у вибори інших країн, але через це не можна ізолювати Росію", - сказав Столтенберг.

За його словами, приклади, коли Росія "втручалася у внутрішні справи інших держав, ми (НАТО, - ред.) бачили в Солсбері, в Чорногорії".

"Для мене це не аргумент на користь ізоляції Росії... щоб ми перестали розмовляти з Росією. Я думаю навпаки, коли відносини напружені, важливо розмовляти з Росією, щоб знизити напруженість", - сказав Столтенберг.

Він також висловив упевненість у необхідності діалогу з Росією, "навіть якщо ми (НАТО, - ред.) не віримо в поліпшення відносин".

"Ми повинні говорити з Росією, щоб вибудувати складні відносини", - додав він.

Нагадаємо, наприкінці червня Столтенберг розповів про побоювання союзників НАТО у зв'язку з новими розробками ядерної зброї в Росії. На його думку, з РФ необхідно вибудовувати діалог. Також генсек Альянсу стверджує, що не хоче гонки озброєнь з Москвою.

Проте НАТО планує розмістити в Європі додаткові 30 тисяч солдатів на випадок нападу з боку Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram