ГоловнаПолітика

Аваков підтримує звільнення Данилюка

"Його відставка можлива і важлива".

Аваков підтримує звільнення Данилюка
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтримує відставку міністра фінансів Олександра Данилюка. Про це він сказав у кулуарах ІХ Національного експертного форуму, організованого Інститутом Горшеніна.

"Так, його відставка можлива. І важлива. У той момент, коли він зайняв таку позицію... Я вважаю, що є випадки, коли політична позиція міністра допустима, але не тоді, коли вона суперечить досягненням урядом певних цілей", - заявив Аваков.

На запитання, чи буде заміна Данилюку, Арсен Аваков відповів: "Не знаю, парламент буде вирішувати".

У разі відставки міністра фінансів його обов'язки за посадою виконуватиме перший заступник Оксана Маркарова.

Нагадаємо, в середу прем'єр-міністр Володимир Гройсман підписав подання до Верховної Ради на звільнення з посади міністра фінансів Олександра Данилюка. "Після спровокованого ним конфлікту на засіданні уряду він дозволив собі дії, які, на мій погляд, несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету Міністрів", - зазначив Гройсман.

23 травня Данилюк на засіданні уряду безуспішно намагався домогтися призначення свого радника Яни Бугримової на посаду заступника міністра. Публічну трансляцію засідання було припинено, проте присутні на Кабміні повідомили, що після короткої перепалки з Гройсманом міністрові було відмовлено в його проханні. Під час обміну думками Данилюк навіть допустив підготовку подання про його відставку.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи ситуацію з Данилюком, допустив, що той вирішив змінити місце роботи і хоче це обставити так, щоб виглядати жертвою.

Незабаром після цього стало відомо, що Данилюк написав листа послам країн "Великої сімки" з викладом своєї версії конфлікту з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

За його словами, президент Петро Порошенко намагався домогтися призначення заступником міністра фінансів людини, яку лобіювали Ігор Кононенко та Ніна Южаніна, - спочатку це був Ігор Уманський, пізніше Світлана Воробей. Через те, що Данилюк ці кандидатури на посаду не погоджував, уже два роки він працює без заступника.

Данилюк також зазначив, що діюча влада заважала реформуванню Державної фіскальної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram