ГоловнаПолітика

Україна підписала з Канадою договір про військову підготовку

Домовленість стосується професійного розвитку офіцерів і модернізації логістики.

Міністерство внутрішніх справ підписало технічну угоду з Міністерством національної оборони Канади і Канадськими збройними силами, що повинна поліпшити військову співпрацю у справі підготовки особового складу, вибухотехнічну та медичну підготовку, модернізацію логістики, професійний розвиток і освіту офіцерів, а також про мовні курси і співробітництво у сфері стратегічних комунікацій.

Фото: mvs.gov.ua

Як повідомляє сайт МВС, у заході взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, командувач НГУ Юрій Аллеров, заступник командувача Канадського командування об'єднаних операцій - начальник штабу Вільям Сеймур, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Угоду підписали командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров і заступник командувача Канадського командування об'єднаних операцій - начальник штабу генерал-майор Вільям Сеймур.

«Користуючись нагодою, хочу подякувати канадській стороні за підтримку реформ у нашому міністерстві. Йдеться і про допомогу з підготовкою поліцейських, і загальні тренінги. І річ не в грошах, а річ у тісній співпраці, що існує між нашими країнами і відомствами. Ми переймаємо ваш досвід, але я думаю, що багато чого ви навчитеся й у нас, у наших військовослужбовців. У нас є досвід ведення гібридної війни», - сказав Арсен Аваков.

Фото: mvs.gov.ua

Міністр нагадав, що завдяки підтримці канадської сторони МВС України вдалося реалізувати проект підтримки підготовки українських поліцейських, створити Академію патрульної поліції, провести навчальні курси з лідерства для керівного складу поліції, підготувати велопатрульних. Експерти з Канади провели тренінги з протидії гендерно-обумовленому насильству і з командування під час надзвичайних ситуацій. Крім того, було створено Українську асоціацію представниць правоохоронних органів.

Заступник командування об'єднаних операцій - начальник штабу Вільям Сеймур зазначив, що Україна і Канада досягли значного успіху у двосторонньому співробітництві.

Фото: mvs.gov.ua

Командувач Національної гвардії Юрій Аллеров подякував міжнародним партнерам.

«Національна гвардія, як представник сектору безпеки в системі МВС, потребує допомоги країн, які мають досвід участі в міжнародних операціях», - сказав Юрій Аллеров.

Зараз допомога МВС від уряду Канади здійснюється через проекти міжнародної технічної допомоги. Зокрема, проект підтримки підготовки поліцейських, посилення можливостей Нацполіції і залучення експертів Канадської поліції. Загальна сума допомоги склала близько 16 млн доларів США і 8 млн канадських доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram