ГоловнаПолітика

Міжнародний ПЕН-центр виступив на підтримку Сенцова

Організація вимагає від Росії негайного звільнення українця.

Міжнародний ПЕН-центр виступив на підтримку Сенцова
Фото: Сергей Нужненко

Міжнародний ПЕН-центр закликав усіх членів організації виступити на підтримку ув'язненого в російській тюрмі українського режисера Олега Сенцова і зажадати від Росії його негайного звільнення.

У зверненні наголошено, що Олега Сенцова заарештували чотири роки тому і засудили до 20 років колонії суворого режиму за безпідставним звинуваченням у тероризмі "після вкрай несправедливого судового розгляду в російському військовому суді, затьмареного звинуваченнями в тортурах заарештованого". В організації вважають, що Олега Сенцова засудили за протидію незаконній анексії Криму Росією.

Міжнародний ПЕН-центр закликає російську владу поважати права людини, включаючи заборону тортур і нелюдське або принизливе для гідності поводження у зв'язку з голодуванням Сенцова, а також його право на медичну допомогу.

Нагадаємо, 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування. Він вимагає звільнення всіх українських політв'язнів у Росії. Сенцов заявив, що або він загине, або його вимоги почнуть виконуватися. За словами адвоката, власного звільнення він не вимагає.

Кримський активіст Олександр Кольченко, незаконно засуджений у РФ, написав лист Сенцову, в якому висловив занепокоєння його здоров'ям і в той самий час підтримку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram