ГоловнаПолітика

Гаазький суд завершив усні слухання за позовом "Нафтогазу" до РФ стосовно кримських активів

Питання збитків Трибунал розгляне на другій стадії.

Гаазький суд завершив усні слухання за позовом "Нафтогазу" до РФ стосовно кримських активів
Фото: argumentua.com

Третейський суд у Гаазі 17 травня 2018 року завершив усні слухання у справі за позовом семи компаній групи "Нафтогаз" до Росії у зв'язку із захопленням активів в анексованому Криму.

Про це повідомляють на сайті "Нафтогазу".

Зазначають, що протягом 14-17 травня Трибунал при Постійній палаті Третейського суду провів слухання з питань юрисдикції та відповідальності за порушення угоди.

"Питання збитків буде розглянуто і вирішено Трибуналом на другій стадії розгляду справи, після винесення рішення про юрисдикцію та відповідальність. Очікується, що Трибунал винесе перше рішення у справі в першому кварталі 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року "Нафтогаз" і шість її дочірніх компаній: "Чорноморнафтогаз", "Укртрансгаз", "Лікво", "Укргазвидобування", "Укртранснафта" і "Газ України" - ініціювали арбітражне провадження проти РФ з вимогою відшкодувати збитки, завдані незаконним захопленням активів групи в Криму.

Збитки групи оцінюють у близько 5 млрд доларів (без відсотків).

Раніше Третейський суд у Гаазі зобов'язав Росію виплатити 159 млн доларів компенсації колишньому голові правління ПриватБанку Олександра Дубілету і ще 18 українським компаніям за втрачені активи в анексованому Росією Криму. У МЗС України розраховують, що перші компенсації за кримські активи надійдуть від РФ протягом півроку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram