ГоловнаПолітика

Порошенко закликав прискорити перехід України на цифрове мовлення

Президент доручив СБУ відстежувати місця найбільшого проникнення медійного телевізійного сигналу.

Порошенко закликав прискорити перехід України на цифрове мовлення
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко закликав прискорити перехід України на цифрове мовлення.

Про це він заявив на нараді в четвер, повідомляється на сайті президента.

"Хотів би (звернутися - ред.), користуючись присутністю голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення, щоб у нас загроза проведення інформаційних диверсій з використанням аналогового сигналу телебачення була виправданням подальшого продовження аналогового мовлення українських мовників", - сказав Порошенко.

За його словами, для протидії Росії необхідно використовувати свої технології, а для переходу до якісного цифрового мовлення українських мовників, в тому числі і вздовж кордону, обов'язково потрібно приймати відповідні рішення щодо переходу на цифрове мовлення.

"Прохання, щоб ми допрацювали терміново разом з Урядом і при безпосередній участі Міністерства інформаційної політики систему переходу на «цифру» і не прикривали бездіяльність постійним продовженням дії сигналу. Є досить часу, є державна політика, є ефективне використання частот, яке ми побачили, в тому числі завдяки застосування і переходу України на частоти четвертого покоління. Ми дуже високу ціну платимо, в тому числі і за скорочення військових частот, тому треба, щоб весь частотний ресурс України використовувався максимально ефективно", - зазначив Порошенко.

Президент також доручив СБУ відстежувати місця найбільшого проникнення на українську територію медійного телевізійного сигналу.

Нагадаємо, сьогодні Держспецзв'язку запустила систему протидії антиукраїнському мовленню в зоні проведення АТО на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram