ГоловнаПолітика

Адвокати Януковича зірвали судові дебати у справі про держзраду екс-президента

Засідання перенесено на 3-4 травня.

Адвокати Януковича зірвали судові дебати у справі про держзраду екс-президента
Фото: стоп-кадр видео

Оболонський районний суд Києва завершив розгляд і перейшов до судових дебатів у справі колишнього президента Віктора Януковича, обвинуваченого в держзраді.

Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

"Суд перейшов до стадії судових дебатів", - оголосив він.

Почувши це рішення суду, адвокати Януковича схопилися зі своїх місць і почали кричати на суддю, звинувачуючи його в незаконності дій.

"Ми не готові, Ваша честь, це порушення процесу! ... Я вважаю, що це виконання політичної вказівки - винести рішення у справі до травневих свят!", - заявив адвокат Віталій Сердюк.

Суддя Дев'ятко пообіцяв захисту, що надасть їм час для підготовки до дебатів не раніше 1 травня. Прокурор Руслан Кравченко, в свою чергу, оголосив, що готовий почати дебати.

Захист обвинувачуваного почав кричати на нього і зірвав дебати. Адвокати стверджують, що Янукович заборонив їм брати участь в дебатах до допиту всіх заявлених свідків захисту, і покинули зал засідань.

У зв'язку з цим суд переніс засідання на 3-4 травня.

Суддя Дев'ятко також зазначив, що в разі неявки адвокатів суд буде змушений залучити для Януковича держзахисника.

Нагадаємо, раніше, 11 квітня, засідання суду у справі Януковича не відбулися через чергову неявку адвокатів.

Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Росії, він вчинив державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом, як зазначив Луценко, це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram