ГоловнаПолітика

Савченко подала в суд у зв'язку з виключенням з комітету з нацбезпеки

"Неможливо виключити члена комітету з комітету".

Савченко подала в суд у зв'язку з виключенням з комітету з нацбезпеки
Фото: Анна Стешенко

Депутат Верховної Ради Надія Савченко звернулася до Верховного Суду з проханням скасувати рішення парламенту про її виключення з комітету з питань національної безпеки і оборони.

"Сьогодні мною було подано адміністративний позов до Верховного Суду про визнання незаконним і скасування постанови Верховної Ради про виключення мене з членів комітету з національної безпеки і оборони... Неможливо виключити члена комітету з комітету. У законодавстві України є тільки механізми відкликання голови комітету, заступника голови і секретаря комітету", - заявила вона у фейсбуці.

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада виключила нардепа Надію Савченко зі свого комітету з питань національної безпеки і оборони. За таке рішення проголосував 261 депутат. Як член комітету Савченко мала доступ до державної таємниці.

Виключити депутата зі свого складу комітет рекомендував ще рік тому, після того як Савченко таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками "ДНР" і "ЛНР". Але Рада пішла на такий крок тільки після заяви генерального прокурора Юрія Луценка, який звинуватив Савченко в плануванні теракту в парламенті. Вона нібито планувала влаштувати вибухи в урядовій ложі парламенту, мінометами обстріляти зал засідань і потім з автоматів добивати тих, хто вижив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram