ГоловнаПолітика

Кабмін розірвав договір з РФ про економічне співробітництво

Росії пригадали торгову війну і окупацію Криму.

Кабмін розірвав договір з РФ про економічне співробітництво
Фото: Владислав Мусиенко

Кабінет Міністрів припинив дію "Програми економічного співробітництва України і Росії на 2011 - 2020 роки".

Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду в середу, 21 березня.

Документ був підписаний 7 липня 2011 року в Москві. Він передбачає співпрацю двох країн у низці сфер, зокрема: в економіці, торгівлі, транспорті, курортно-рекреаційній, соціально-гуманітарній, прикордонній та інших. Дія Програми розрахована до 2020 року.

У результаті співпраці очікувалося підвищення обороту двосторонньої торгівлі товарами в середньому не менш ніж на 10-15% в рік, збільшення обсягу взаємних інвестицій в середньому не менше ніж на 15-20% в рік і підвищення випуску підприємств з взаємними інвестиціями не менше ніж у 5 разів до 2020 року.

У пояснювальній записці до ухваленої постанови зазначається, що Росія робить кроки, які прямо суперечать заявленим у програмі цілям і спрямовані, серед іншого, на торговельну та транзитну агресію щодо України.

Також Росії закидають окупацію Криму, припинення Договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД щодо України, введення заборони на імпорт певної сільгосппродукції, сировини і продовольства, блокування транзиту українських товарів через територію Росії.

Нагадаємо, в жовтні минулого року Кабмін припинив дію міжурядової угоди з Росією про спеціалізацію підприємств, які виробляють військову продукцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram