ГоловнаПолітика

Засідання регламентного комітету щодо Савченко на прохання Луценка перенесли на четвер

"Він мотивує це інтересами в рамках судового розслідування. Ми пішли назустріч".

Засідання регламентного комітету щодо Савченко на прохання Луценка перенесли на четвер
Фото: Макс Левин

Комітет Верховної Ради з питань регламенту розгляне подання Генеральної прокуратури на зняття депутатської недоторканності з Надії Савченко не в середу, як раніше очікувалося, а в четвер.

Про це в кулуарах ВР повідомив перший заступник голови комітету Павло Пинзеник, передає кореспондент LB.ua.

"Засідання перенесено на завтра, на 8:30 ранку, і відбудеться воно під куполом парламенту. Це пов'язано з тим, що до нас звернувся генеральний прокурор з клопотанням про перенесення засідання. Він мотивує це інтересами в рамках судового розслідування. Ми пішли їм назустріч і перенесли засідання", - заявив він.

На уточнювальне питання LB.ua про дії комітету, якщо Савченко до завтрашнього ранку покине територію України, він зазначив, що "засідання все одно відбудеться".

За його словами, усі три подання генпрокурора Юрія Луценка будуть розглянуті завтра на комітеті.

"А потім наша компетенція закінчується. Комітет не виносить рішення. Це вже справа парламенту", - нагадав він.

Нагадаємо, що Савченко закидають змову з метою силового захоплення влади (ч.1 ст.109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч.1. ст.109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну й інших політиків (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ст.112 КК), підготовку до теракту (ч.1 ст. 14, ч.3 ст.258 КК), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст.258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

У тексті подання на Савченко йдеться, що вона у змові з Володимиром Рубаном і ватажками терористичної організації "ДНР" Олександром Захарченком і Олександром Тимофєєвим спланувала здійснення в Україні низки терактів і замахів на представників влади з метою насильницького повалення конституційного ладу в Україні.

Підозру Савченко поки що не оголошували у зв'язку з наявністю недоторканності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram