ГоловнаПолітика

Голову Коцюбинського відсторонили від посади після слухань про приєднання до Києва

Вона звинувачує "ірпінське дерибанне лобі, яке хоче поглинути Коцюбинське".

Голову Коцюбинського відсторонили від посади після слухань про приєднання до Києва
Фото: kievvlast.com.ua

Голову Коцюбинської селищної ради Ольгу Матюшину відсторонили від посади після громадських слухань про приєднання селища до Києва.

"7 березня реєстратор, не маючи жодних підстав, замінив у реєстрі моє прізвище як селищного голови на прізвище депутата КПС Миколи Єременка", - заявила Матюшина у фейсбуці.

Він пов'язує ці дії безпосередньо з результатами громадських слухань, на яких місцеві жителі виступили за приєднання селища до Києва. "Ірпінське дерибанне лобі, яке хоче поглинути Коцюбинське, організувало вже другий за останні два роки "гекачепе", давши вказівку підконтрольному реєстратору виконкому Ірпеня", - обурилася Матюшина.

На сайті "Ірпінського вісника", офіційного видання Ірпінської мерії, стверджується, що 7 березня відбулася позачергова сесія Коцюбинської селищної ради, на якій шляхом таємного голосування Матюшиній висловили недовіру.

Нагадаємо, що Матюшиній висловили недовіру вже вдруге.

8 квітня 2016 року депутатська більшість Коцюбинського селищної ради, яка складалася з членів партії «Нові обличчя», зірвала пленарне засідання ради. Селищний голова Ольга Матюшина вирішила перенести його на 22 квітня. Однак після цього більшість проголосувала за недовіру Матюшиній. Самопроголошена голова Коцюбинського Юлія Главацька підробила печатку ради, а в адміністративній будівлі пройшли погроми і крадіжки документів.

Після цього у Верховній Раді було прийнято рішення про перевибори в Коцюбинському.

Між Коцюбинським і Ірпенем розташований Біличанський ліс. У грудні 2015 року антикорупційна платформа Блоку Петра Порошенка звинуватила мера Ірпеня Володимира Карплюка в спробі розікрасти угіддя Біличанського лісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram