ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція не побачила порушень у демонтажі МАФів на Контрактовій площі в Києві

Заяв про крадіжки майна від підприємців також не надходило.

Поліція не побачила порушень у демонтажі МАФів на Контрактовій площі в Києві
Фото: vesti-ukr.com

Увечері 10 березня в Києві представники комунального підприємства "Київблагоустрій" демонтували малі архітектурні форми на Контрактовій площі, серед яких опинився відомий серед городян "кава-бус".

У соціальних мережах, наприклад, в пабліку dtp.kiev.ua з'явилися скарги на те, як це відбувалося.

"Сьогодні вночі на Контрактовій площі у вандальний спосіб трощили МАФи-кавові (які з документами, і сам "Благоустрий" їх туди ставив), а 2-3 МАФи зникли взагалі. Знову настав час 90-х! 30 осіб в масках і на машинах без номерів ламали кавові кіоски на Контрактовій площі. Зривали сигналізацію, їли товар і крали, що могли", - стверджується в повідомленні.

Проте у відділі комунікації поліції Києва повідомили, що демонтаж МАФів на Подолі проходив на законних підставах, його проводили співробітники КП "Київблагоустрій". Також наголошується, що заяв про крадіжки майна від підприємців в управління поліції не надходило.

"Учора ввечері до чергової частини Подільського управління поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі зносять малі архітектурні форми на Контрактовій площі. На місце інциденту одразу прибули екіпажі патрульних. Подію зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Подільського управління поліції. Правоохоронці з'ясували, що МАФи демонтували працівники КП "Київблагоустрій", згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації", - повідомили правоохоронці.

Нагадаємо, за знесення МАФів у столиці відповідає КП "Київблагоустрій". З 14 серпня тимчасовим керівником цього КП став депутат Київради Андрій Андрєєв.

Мер Києва Віталій Кличко наприкінці лютого 2018 року повідомив, що протягом 2017 року у столиці демонтували близько 1,5 тис. незаконних МАФів, на черзі ще приблизно 1,6 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram