ГоловнаПолітика

Прокуратура подала апеляцію на вирок Топазу

Харківський сепаратист отримав 8 років, хоча обвинувачення просило 15.

Прокуратура подала апеляцію на вирок Топазу
Фото: kh.vgorode.ua

Прокуратура Харківської області оскаржила в апеляційному суді вирок Гнату Кромському, відомому за позивним Топаз. Київський районний суд Харкова 30 січня засудив його до 8 років позбавлення волі, хоча обвинувачення просило 15 років.

На сайті прокуратури сказано, що Топаз був організатором захоплення приміщення Харківської обласної державної адміністрації 1 березня 2014 року, брав участь у побитті євромайданівців, яких змусили пройти через так званий "коридор ганьби", а також організовував масові заворушення 14 березня 2014 року на вулиці Римарській, у час яких загинули люди.

Він звинувачується за ч.1 ст.110 (сепаратизм), ч.1 ст.28, ч.1,2 ст.294 (масові заворушення) і ч.2 ст.28, ч.2 ст.289 (викрадення автомобіля) Кримінального кодексу. Тому 8 років позбавлення волі - надто м'яке покарання.

Нагадаємо, що значну частину терміну Топаз уже відсидів, оскільки за "законом Савченко" день у СІЗО до червня 2017 року зараховувався як два дні основного покарання. Тобто йому залишається відбувати покарання близько двох років.

Топаза затримали 28 березня 2014 року. Наступного дня рішенням Ленінського районного суду Харкова йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, який він порушив. 25 квітня 2014 року Топаза затримали повторно в Донецьку і, відповідно до рішення суду, взяли під варту без права внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram