ГоловнаПолітика

Порошенко закликав зменшити температуру в помешканнях на один градус

Президент заявив, що сам виконає рекомендацію "Нафтогазу".

Порошенко закликав зменшити температуру в помешканнях на один градус
Фото: facebook.com/petroporoshenko

Президент Петро Порошенко закликав прислухатися до прохання "Нафтогазу України" знизити температуру в помешканнях для економії газу.

"Газпром", програвши Україні в Стокгольмському арбітражі, знизив на 20 відсотків тиск у газопроводах на своєму боці системи, щоб дискредитувати Україну. Щоб зруйнувати цей сценарій - достатньо на кілька днів зменшити в будинках температуру на один градус. Приєднуючись до цієї ініціативи особисто, я також закликаю всі державні установи зменшити по можливості температуру в приміщеннях. Також прошу громадян на кілька днів прикрутити опалення тільки на один градус або максимально уникати втрат тепла в будинках. Завдяки нашій згуртованості "Газпром" і Кремль не зможуть шантажувати Україну", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, з 2 березня в Україні введено п'ятиденний національний план дій для економії газу. Він передбачає переведення генеруючих компаній з газу на мазут, закриття дитсадків, шкіл і ВНЗ, рекомендацію промисловості економити газ.

1 березня "Газпром" знизив на 20% тиск у газопроводах на своєму боці системи і звів до мінімуму продаж газу іншим клієнтам. Україна піднімає газ з ПСГ у максимальному режимі відбору, видобувачі постачають газ у систему в нормальному режимі, інші потреби "Нафтогаз" закриває імпортом газу з Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram