ГоловнаПолітика

Спецпрокурор США висунув звинувачення співробітникові юрфірми Skadden, яка готувала для Януковича звіт у справі Тимошенко

Йому закидають дачу неправдивих свідчень.

Спецпрокурор США висунув звинувачення співробітникові юрфірми Skadden, яка готувала для Януковича звіт у справі Тимошенко
Фото: EPA/UPG

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер 16 лютого звинуватив співробітника юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, яка готувала 2012 року звіт для Міністерства юстиції у справі Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє Bloomberg.

Юриста лондонського офісу Skadden Алекса Ван Дер Зваана звинувачують у дачі неправдивих свідчень про розмови з бізнес-партнером Пола Манафорта Річардом Гейтсом, які стосувалися саме цього звіту. Також йому закидають неправдиві свідчення щодо якоїсь "Особи А.".

За даними видання, Пол Манафорт доклав руку до найму Skadden українським урядом 2012 року.

Раніше Манафорту і Гейтсу були висунені звинувачення за 12 пунктами, включно з відмиванням грошей і відсутністю реєстрації іноземного агента для заняття лобістською діяльністю в інтересах іноземного уряду. Звинувачення вважає, що Манафорт заробив десятки мільйонів доларів на лобізмі в інтересах Партії регіонів і екс-президента Віктора Януковича, а потім приховав ці кошти від оподаткування.

Нагадаємо, 2011 року колишню прем'єрку України Юлію Тимошенко засудили до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією 2009 року. 2012 року Міністерство юстиції найняло Skadden для "незалежної оцінки" судового процесу над Тимошенко у зв'язку з її позовом проти України в ЄСПЛ. Послуги фірми обійшлися в 8,5 млн грн, але висновки Skadden не були використані, оскільки на момент їх отримання Україною суд уже виніс рішення за позовом Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram