ГоловнаПолітика

Офіційною причиною зняття охорони з Шевченківського суду назвали грип

Суд залишався без охорони впродовж усього робочого дня.

Офіційною причиною зняття охорони з Шевченківського суду назвали грип
Фото: eadaily.com

Національна гвардія пояснила зняття охорони з Шевченківського районного суду Києва високим рівнем захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції серед солдатів.

Таку причину назвала суду військова частина, стверджує голова Шевченківського суду в листі Вищій раді правосуддя.

Там зазначено, що 19 лютого приблизно о 09:30 бійці Національної гвардії, які здійснювали охорону суду, залишили його приміщення без пояснення причин.

"Згодом на адресу суду надійшов лист від військової частини 3066 з проханням розглянути можливість звільнення від охорони будівлі суду в зв'язку з високим рівнем захворюваності особового складу 4-го стрілецького батальйону ГРВІ", - сказано в листі.

В.о. голови суду Андрій Осаулов відповів відмовою.

О 18:00 охорону приміщення суду було відновлено.

Нагадаємо, конфлікт міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та судових органів пов'язаний із рішенням, яке було винесено 17 лютого. Суддя Шевченківського суду відпустила чоловіка, який 15 лютого завдав вогнепального поранення співробітнику поліції біля Солом'янського суду, на поруки народних депутатів.

У понеділок Аваков зажадав від Вищої ради правосуддя негайної реакції на такі дії судді, а від прокуратури й апеляційного суду негайно винести справедливе рішення за фактом завдання вогнепального поранення поліцейському. Також він пригрозив зняти охорону з судів і виконав цю погрозу щодо Шевченківського суду. Пізніше в МВС заявили, що охорону не знімали, а проводили зміну варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram